Stappenplan wanneer je telefoon van een mobiele provider is gestolen


Eén van de stappen die je moet ondernemen is de mobiele providers laten weten dat je telefoon is gestolen. Natuurlijk is het niet leuk wanneer je telefoon is gestolen en je zult over het algemeen boos reageren. Het is wel slim om snel te handelen zodat je de meeste kans hebt om je telefoon terug te krijgen. Dit artikel is geschreven om je te helpen wanneer je telefoon is gestolen en één van de stappen is het inlichten van mobiele providers.
En indien je vaak communiceert met je collega's tijdens het volbrengen van complexe opdrachten kan je gebruik maken van een handige techniek. Volg een Agile cursus en je zal daarmee het maximale kunnen halen uit het gebruik van het telefonisch contact met partners en medewerkers.

Stap 1

De eerste stap is het blokkeren van de telefoon. Dit moet gedaan worden zodat de persoon die je telefoon gestolen heeft de telefoon niet terug kan zetten naar de fabrieksinstellingen. Wanneer de persoon dit wel doet kan hij de telefoon gebruiken en zal de persoonlijke informatie van jou vrij komen.

Stap 2

De tweede stap is het blokkeren van de simkaart. Dit kan je doen door de mobiele provider te bellen. Al de mobiele providers hebben namelijk de mogelijkheid om de simkaart op afstand te blokkeren. Doordat de simkaart geblokkeerd is zal je abonnement ook stop gezet worden. Dit zal zorgen dat je niet meer hoeft te betalen.

Stap 3

De derde en tevens laatste stap is het inlichten van de verzekering en aangifte doen. Dit kan alleen wanneer je een mobiele verzekering af hebt gesloten. Wanneer je dit niet hebt gedaan is het niet mogelijk om de verzekering in te schakelen. Daarna moet je aangifte doen bij de politie. Dit kan telefonisch, online en door er naartoe te gaan. Wanneer je aangifte doet is het mogelijk om je telefoon terug te krijgen wanneer deze gevonden wordt. Al met al zijn er verschillende stappen die je door moet lopen wanneer je telefoon gestolen is. Het is nooit leuk, maar je moet direct handelen. Wanneer je direct handelt heb je de meeste kans dat je de telefoon ooit nog eens terug ziet.

Bewaar waardevolle data van je mobiel in de cloud

Indien je huiverig bent om je waardevolle gegevens te verliezen door een diefstal kan je jouw mobiele telefoon koppelen aan een cloud omgeving. De IT Afdeling is gespecialiseerd in het neerzetten van dergelijke cloud services voor de eindgebruiker. Daar kan je terecht indien je zeker wilt zijn dat je zakelijke data altijd veilig en toegankelijk voor je blijft.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Internet providers en vergelijkingssites voor ouderen

Internet providers vergelijken aan de hand van een overzicht